Földiák András a SZEF új elnöke

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) XI. Kongresszusa ülésének második napján, 2015. június 13-án elvégezte a tisztújítást. A küldöttek több mint 74 %-os támogatottsággal elnökké választották Földiák Andrást, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) elnökét, aki 2015. július 1-jétől a közszféra munkavállalóinak legnagyobb magyarországi szakszervezeti konföderációjának első számú vezetője lesz.

Bővebben




Bérmegállapodás az észak-magyarországi közlekedési központban

Június 5-én Dr. Sárközi György, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, illetve a reprezentatív érdekképviseletek vezetői: Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós elnöke és Sepsi László, a Borsod Volán Rt. Munkástanácsának elnöke aláírták az ez évi bérfejlesztés kiadásának részleteiről szóló megállapodást.

Bővebben




Tenni kell a munkanélküliség ellen Európában

A munkanélküliség, különösen a fiatalok munkanélküliségének csökkentését, az adócsalás elleni küzdelmet, a magánbefektetések támogatását nevezte kiemelten fontosnak Martin Schulz, az Európai Parlament (EP-) szocialista elnöke az Európai Szocialisták Pártja (PES) budapesti kongresszusán pénteken.

Bővebben




Halastó és piknikező hely a gyár mellett, a legjobb női munkahely

Nem mindennapi módon igyekszik dolgozói kedvében járni a Tutti Kft.: a gyár mellett horgászhatnak a dolgozók, amit kifognak, az övék. Abban sem szokványos a cég, hogy a vezetők fele nő, és ugyanannyit keresnek, mint a férfiak, és megoldják, ha a szülés után visszatérő kismama csak reggel 9-re tud beérni, vagy heti 2-3 nap vállal munkát. A cég termékeivel gyakorlatilag minden élelmiszerboltban találkozhat. Már a rendszerváltás előtt indult a vállalkozás – írja a HVG.

Bővebben




Így tapsolta el a kormány a nyugdíjpénzt

 Közzétette Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYRAA) 2014. és 2015. évi beszámolóját. 2014-ben az alap 1,5 milliárd forintot, míg az MNV Zrt. 4,7 milliárdot fordított államadósság-csökkentésre, az ezek után az alap számláján fennmaradó 125 millió forintot 2015. január 31-ei megszűnésével egyidejűleg a központi költségvetésnek utalta át az alap – írja a Portfolio.

Bővebben




Szinte minden második nő részmunkaidőben dolgozik Ausztriában

Ausztriában folyamatosan nő a részmunkaidőben foglalkoztatottak száma, és közöttük egyre magasabb a nők aránya: 2015 első negyedévében már majdnem minden második osztrák nő dolgozott hetente 30 órát vagy annál kevesebbet – számolt be pénteken a Der Standard osztrák napilap az Osztrák Statisztikai Hivatal (Statistik Austria) adataira hivatkozva.

Bővebben




Megszűnhet a SZÉP-kártya elfogadása a gyorséttermekben

Megszűnhet az idegenforgalmi adó (ifa) és kikerülhetnek a SZÉP-kártyát elfogadó helyek közül a gyorséttermek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön egy kehidakustányi konferencián.

Bővebben