Iskolakezdési támogatás

 Támogatást kaphatnak azok a szülők, akiknek gyermeke a közoktatásban kezd új tanévet szeptemberben. Az eduline.hu összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a munkáltatók által nyújtott iskolakezdési támogatásról.

Bővebben




Félnek a pedagógusok

Ha szabad kezet kapna, hogy az iskolarendszert helyre tegye, akkor egy tanévig nem történne semmi – nyilatkozta lapunknak a nagy hírű budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium most nyugdíjba vonuló igazgatója. Hámori Veronikának ugyanis alapos elemzések és hatástanulmányok hiányoznak nagyon az ötletszerű átalakítások idején – írja a Népszabadság.

Bővebben




Nem menjen a munka a karrier rovására

Főleg a pályakezdők hiszik azt, hogy a túlórázás teljesen normális dolog, ha az ember el akar érni valamit a pályáján. Az eredmény azonban gyakran kiégés, szétcsúszás, ami hibákat szül, így az elismerés is elmarad. Szakértők szerint fontos megtanulni mielőbb nemet mondani, hogy a munka ne menjen a karrier rovására – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




A munkaadónak oda kell figyelnie a dolgozója egészségére

A nyáron már másodszor van hőségriadó. Az elviselhetetlen hőség miatt nem jár Magyarországon szabadnap, viszont a munkaadónak oda kell figyelnie a dolgozója egészségére. Jó tudni, hogy ilyenkor milyen jogai vannak egy munkavállalónak – írja a HVG

Bővebben




Mendrey: nem szakpoltikai döntések születnek

A felsőoktatási államtitkár július 30-ra ígéri, hogy nyilvánosságra hozzák az egyetemek és főiskolák átalakításának végleges változatát. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint érzékelhető az oktatáspolitika javítási szándéka, de a tervezett változtatásoknak csak akkor lehet értelme, ha tényleges egyeztetés előzi meg a végleges döntéseket.

Bővebben