Mendrey: nem szakpoltikai döntések születnek

Szűk és erőszakos kisebbség álláspontja érvényesül

A felsőoktatási államtitkár július 30-ra ígéri, hogy nyilvánosságra hozzák az egyetemek és főiskolák átalakításának végleges változatát. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint érzékelhető az oktatáspolitika javítási szándéka, de a tervezett változtatásoknak csak akkor lehet értelme, ha tényleges egyeztetés előzi meg a végleges döntéseket.

  Mendrey László azt mondta a Klubrádiónak, hogy még mindig nem szakpolitikai döntések születnek, hanem egy szűk és erőszakos kisebbség álláspontja érvényesül az oktatáspolitikában.
 
  Palkovics László a Magyar Nemzetnek azt mondta: az átalakítások egyik érintettje a Budapesti Corvinus Egyetem lesz. Változnak a felvételi követelmények is, az idei 280 pont jövőre minimum 300 pontra emelkedik az alap- és osztatlan képzések esetében. Azt, hogy melyik szakon milyen ösztöndíjat kaphatnak a diákok, ősszel a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának bevonásával alakíthatják ki. Palkovics László közölte, 2020-ra várhatóan felvételi követelmény lesz a középfokú nyelvvizsga az egyetemekre és a főiskolákra.

Forrás: Klubrádió