Kizárta a Szolidaritást a VDSzSz

Kizárta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szövetség a VDSzSz Szolidaritást, mert a tagszervezet hónapok óta nem fizet tagdíjat - közölte a szövetség.

Bővebben




Megkezdődött az aláírásgyűjtés a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáért

Megkezdte az aláírásgyűjtési akciót a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása érdekében a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) és a Liga Szakszervezetek hétfőn, az országban elsőként Miskolcon lehet támogatni, hogy népszavazást írjanak ki ebben a kérdésben.

Bővebben




Nem lesz népszavazás a vasárnap zárva tartásról

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői ülésén úgy döntött, Wodicska Zoltán magánszemély kérdését ismeri el „elsőnek, érvényesnek” a vasárnapi boltzárral kapcsolatban, a moratórium megszűnése után.

Bővebben




Emelkedik jövőre a két gyereket nevelők családi adókedvezménye

Folyamatosan emelik a két gyermeket nevelők családi adókedvezményét 2019-ig, első lépésként január 1-jétől havonta ötezer forinttal több maradhat náluk – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bővebben




A nyugdíjas hozzátartozók támogatása átlagosan havi 14.900 forintjába kerül a rokonoknak

A magyar lakosság 30 százalékának van olyan nyugdíjas hozzátartozója, aki segítségre szorul, és 21 százaléka aktívan részt is vesz idősebb rokona támogatásában – derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. megbízásából készült kutatásból. Problémás, hogy a még aktív szülők felnőtt korú gyermekeinek csak 9 százaléka véli úgy biztosan, hogy lesz majd pénze nyugdíjas szülei támogatására.

Bővebben




Minél több a tej, annál nagyobb a veszteség

Hiába sugallt optimizmust a szaktárca, a termelők számára mára bizonyossá vált: a tejkvóta kivezetése miatt hatalmas veszteség éri az ágazatot. A gazdaságok jelenleg minden liter tejen nagyjából 30 forintot buknak – tudta meg a delmagyar.hu.

Bővebben




Külügyminisztérium: a kormánynak fontos az érdekképviseletek véleménye a szabadkereskedelmi egyezményről

A kormány számára fontos, hogy a tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban megismerje a civil, illetve a dolgozói érdekképviseletek véleményét - mondta Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten a külügyi tárca épületében, azt követően, hogy a szabadkereskedelmi egyezményről egyeztetett a Magyarországi Munkavállalók - Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) képviselőivel.

Bővebben




A csed és a gyed alapja

Milyen időszakot kell figyelembe venni a csecsemőgondozási díj (csed), illetve a gyermekgondozási díj (gyed) alapjaként? Olvasói kérdésre dr. Radics Zsuzsanna, az adozona.hu tb-szakértője válaszolt.

Bővebben




Minden Tesco dolgozó megkapja a szakmai bérminimumot

Lezárultak a béremeléssel kapcsolatos egyeztetések a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco között. A szakszervezet közleménye szerint nőnek a dolgozók béren kívüli juttatásai és minden dolgozó megkapja a szakmai bérminimumot.

Bővebben




Megbízási jogviszonyban sem lehet diszkriminálni

Ügyvédek közötti perben döntött a Kúria, és kimondta: várandós és gyermekágyas nőket megbízási jogviszony esetén sem lehet hátrányosan megkülönböztetni – írja a munkajog.hu.

Bővebben