Startlaphoz Csatlakozz!

Képzés- és állásbörzével segítik a hátrányos helyzetű álláskeresőket

Békés megyében nagy probléma a munkanélküliség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 20. kedd, 13:30
 
Képzés- és állásbörzével segítik a hátrányos helyzetű álláskeresőket Békés megyében. Kilenc foglalkoztatási körzetben mintegy 250 munkaadót hívtak meg, akik közel nyolcszáz állást tudnak felajánlani az érdeklődők részére - mondta el a békéscsabai járási munkaügyi kirendeltségen szervezett első rendezvény megnyitóján kedden a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója.

    Nagy Ágnes kiemelte: Békés megyében nagy probléma a munkanélküliség. Jelenleg mintegy 17 ezer az állásnélküliek száma és közülük háromezer a pályakezdő. Célunk, hogy a foglalkoztatók megtalálják a számukra leginkább megfelelő munkavállalót. A képzési- és állásbörzéken a napokban várhatóan 1500-2000 hátrányos helyzetű álláskereső talál munkát vagy továbbképzési lehetőséget. A programban az alacsony végzettséggel rendelkezők, a GYES-ről és GYED-ről visszatérők, az ötven évüket betöltők, a pályakezdők és a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek vehetnek részt.

    Az első rendezvényre, Békéscsabára kedden több mint ezer álláskeresőt hívtak meg, 42 munkáltató 243 álláshelyet jelentett be, várhatóan 100-110 fő talál munkát. Az igazgató elmondta: a megyei munkaügyi központ Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretéből elnyert kétmilliárd forint EU-támogatásból valósítja meg a hátrányos helyzetű álláskeresőket támogató programot. A projekt 2011-ben indult és 2014-ben fejeződik be. A projekt támogatási keretéből a munkaügyi központ bizonyos feltételek vállalása mellett támogatást nyújt a munkaadóknak és a képzési intézményeknek. Keresetpótló juttatásokat biztosít a képzés idejére, átvállalja a munkabér járulékainak költségét maximum hetven százalékig, vagy például hozzájárul a munkába járási költségekhez. A program új eleme 2014-ben a lakhatási támogatás, amit a lakóhelyüktől távoli munkát vállalók vehetnek igénybe.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Békés megyében nagy probléma a munkanélküliség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector