Startlaphoz Csatlakozz!

Nehéz megfelelő szakmunkást találniuk a munkaadóknak

A legkeresettebb fizikai munkások

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 20. kedd, 17:06

Ezer állásajánlat közül válogathatnak azok, akik fizikai munkát keresnek. Íme a legkeresettebb szakemberek listája – olvasható a profession.hu oldalán.

   A magyar munkaadók több mint egyharmadának nehézséget okoz, hogy megfelelő dolgozókat találjon. Szerintük a legnehezebb megfelelő szakmunkásokat találni - derült ki a Manpower legutóbbi Tehetség Felméréséből.
 
   Ugyanerre a következtetésre jutott a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet tanulmánya is: a vállalatok szakképzett fizikai munkásokat találtak a legnehezebben tavaly, és a legkönnyebben az alap- és középfokú végzettséget igénylő szellemi munkaköröket tudták betölteni. Az exportáló és a nagyobb létszámú cégek találtak a legnehezebben megfelelő szakembereket.
 
A legkeresettebb szakemberek:
- targoncavezető
- eladó
- betanított munkás
- gépkezelő
- operátor
- gépszerelő
- szakács
- CNC-esztergályos vagy programozó
- autószerelő
- összeszerelő
 
A munkaadók tervei
 
   Az NMH legfrissebb munkaerő-gazdálkodási felméréséből kiderült: a munkaadók 1900-zal több egyszerű ipari, építőipari és mezőgazdasági foglalkozású dolgozót akarnak felvenni, csaknem 1300-zal növelik majd a feldolgozóipari gépkezelők számát. Ezerrel növelnék az összeszerelők számát is, emellett sok állást kínálnak majd a fém- és villamosipari szakembereknek is.
 
Forrás: profession.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A legkeresettebb fizikai munkások.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector