Startlaphoz Csatlakozz!

A Magyar Távirati Irodánál több mint tízszázalékos csoportos leépítést jelentettek be

Módszereket keres a leépítések ellen a Sajtószakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 02. hétfő, 10:12

 A médiamunkásokat gyűjti egybe, mégis alig hallat magáról a Sajtószakszervezet. Egy kongresszusi küldött szerint ez nem baj: azért nem kérdezik saját tagjai, mert politikailag besorolhatatlan, ami éppen azt mutatja, jól dolgozik – írja a Népszabadság.

    Kétnapos kongresszusát tartotta Balatonszemesen péntek-szombaton a Sajtószakszervezet. A tagok új alapszabályt szavaztak meg és új vezetőséget választottak. A vita során nem derült ki, miképpen zajlanak a gazdasági válság nyomán a sajtóvállalatokat is érintő elbocsátások. De mindenütt érezhető a költségek csökkentésének szándéka a munkaadók részéről. A Magyar Távirati Irodánál több mint tízszázalékos csoportos leépítést jelentettek be. Ehhez - vagyis a 42 távozó munkatárs a vállalati kollektív előírta végkielégítésének kifizetéséhez - utolsó ülésén a tartalék terhére 150 millió forintot szavazott meg a mindig a munkahelyek megőrzésének fontosságát hangsúlyozó Gyurcsány-kormány. Baktai György leköszönö ügyvezető társelnök megjegyezte, nehezen tud hírt adni magáról a sajtómunkásokat tömörítő szervezet. Egy küldött szerint ez csak annyit jelent, hogy az újságírók egyik politikai irányzathoz sem sorolják be, ami azt mutatja, jó úton jár.
 
   A szervezet fontos feladatának nevezte meg a tagság növelését, amelynek érdekében szeretné az újságíró-iskolák tananyagának részévé tenni a szakszervezeti érdekvédelem lehetőségeinek bemutatását és a fiataloknak szóló honlap létrehozását készíti elő.
 
   A új alapszabályába bekerült az a rész, mely szerint „a Sajtószakszervezet elsőrendű feladatának tekinti a sajtó területén a munkanélküliség növekedése elleni fellépést. A vezetőség kövesse nyomon a sajtó területén a leépítéseket, segítse a tapasztalatok cseréjét arról, hogy milyen eszközök alkalmazhatóak sikerrel a leépítések ellen. A küldöttek egybehangzó szavazatával ismét a szervezet elnökének választották F. Kováts Évát, és ügyvezető társelnökének Tripolszky Lászlót. A másik társelnöki tisztségre az MTI munkatársát, M. Lengyel Lászlót választották.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Módszereket keres a leépítések ellen a Sajtószakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector