Startlaphoz Csatlakozz!

Vendégmunkás-kiáramlás

Újradefiniálta Balog az orvoselvándorlást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 04. szerda, 08:12

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterjelölt sikerekről, és az eddigiek folytatásáról, az ellenzéki képviselők katasztrofális egészségügyi és szociális állapotokról beszéltek a miniszterjelölt népjóléti bizottsági meghallgatásán. Balog a jövőről egyebek mellett annyit mondott, erősítik a háziorvosi rendszert és átgondolják a szakképzést. Béremelésről nem esett szó, az orvoselvándorlás aktuális definíciója: vendégmunkás-kiáramlás. Balog kinevezését a bizottság többsége támogatta.

   A háziorvosi rendszer megerősítésével azt szeretnék elérni, hogy minél kevesebb beteg jusson el fölöslegesen kórházba, a háziorvosok ne csak beutalókat és recepteket írjanak, hanem érdemi gyógyítással foglalkozzanak. A szakképzési rendszerben pedig a duális gyakorlatot kell erősíteni, hogy a nővérek minél korábban szerezzenek tapasztalatokat. Folytatják a gyógyszerészek tulajdonszerzési programját és a szűrőprogramokat is - mondta a miniszterjelölt. Az egész tárca fókuszának középpontjában a család jóléte áll majd, s külön államtitkársága lesz, a család- és ifjúságügynek. Balog hozzátette, az elmúlt két évben megbarátkozott a tárca nagyságával és a területek közötti  horizontális kapcsolatokat a következő négy évben is erősíteni fogja.
 
   Az egészségügy elmúlt négy éve kapcsán Balog az informatikában történt előrelépést nevezte a legnagyobbnak, a Semmelweis terv legnagyobb sikerének pedig azt könyvelte el, hogy a gyógyszerkasszában is úgy spóroltak százmilliárdokat, hogy közben az árak is csökkentek, és még a gyógyszergyárakkal is megegyeztek. Az orvosok kényszernyugdíjazása is a pozitív listára került, miután a miniszterjelölt szerint a lépés helyet csinált a fiatal orvosoknak.
 
   Kiemelte a mentőszolgálat fejlesztését, év végére az egész állomány egyharmadát új kocsikra fogják lecserélni. Jelentős lépésként jellemezte  az Eurotrasplanthoz való csatlakozást.  Az egészségügyi béremelések kapcsán úgy fogalmazott, azzal sikeresen visszafordították a vendégmunkás-kiáramlást. Balog nem feledkezett meg a népegészségügyi intézkedések felsorolásáról  sem ( nem dohányzók védelme, csipszadó, transzzsírok).
 
   Ellenzéki képviselők a sikersztoriról szóló beszámolót követően borzalmas egészégügyi állapotokról számoltak be, várólistáról, kórházi adósságról, az Uzsoki modell esetleges folytatásáról és az orvoselvándorlásról faggatták  miniszterjelöltet, aki a kérdéseket, felvetéseket gátlástalan demagógiának minősítette, és kvázi elmúltnyolcévezéssel a negatív jelenségekért a 2010 előtti kormányokat nevezte meg felelősnek. Az Uzsoki modell, vagyis a VIP ellátás bevezetése kapcsán pedig kifejtette, ilyen korábban is volt,  abban azonban egyetértés van, hogy a jövő továbbra is a szolidaritás elvű, egységes nemzeti kockázatközösségen alapuló egészségügyé. De gondolkodni kell a plusz források bevonásán - jegyezte meg.
 
   Legvégül szakmai vitákra invitálta a bizottság tagjait a "kiváló" leendő egészségügyi államtitkárral, aki mint egy ülés eleji elszólásból és a Népszabadság cikkéből is kiderült, Zombor Gábor, kecskeméti polgármester lesz.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újradefiniálta Balog az orvoselvándorlást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector