A felsőoktatás átalakítása felsőoktatási államtitkár nélkül?

Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete:

 A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete értetlenül áll Balog Zoltán felsőoktatás átalakításáról szóló szavai előtt. A törvénymódosítás abszurd időpontja, a megelőző konzultációk hiánya, a Felsőoktatási Kerekasztal teljes negligálása megdöbbentő a számukra - írták. Ráadásul a területnek jelenleg kormányzati felelőse sincs – olvasható az FDSZ közleményében.

    A felsőoktatás átalakítása – felsőoktatási államtitkár nélkül? címmel küldött közleményt kedden a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöksége.
 
   Mint írták, értetlenül állnak Balog Zoltán miniszternek a felsőoktatási törvény módosításáról szóló nyilatkozata előtt. „A törvénymódosítás abszurd időpontja, a megelőző konzultációk hiánya, a Felsőoktatási Kerekasztal teljes negligálása megdöbbentő a számunkra” - fogalmaztak.
 
   Annál is inkább, mivel jelenleg a felsőoktatás kormányzati irányításának nincs felelős vezetője. Mindez beláthatatlan következményekkel járhat - írták.
 
    Az FDSZ  feltétlenül szükségesnek tartja, hogy a kormány még a felsőoktatási törvény módosítása előtt haladéktalanul hívja össze a Felsőoktatási Kerekasztalt, és érdemi egyeztetést folytasson a tervezett módosításokról a felsőoktatás résztvevőivel.
 
   Mint arról beszámoltunk, hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek az oktatási tárgyú törvények módosítását az emberi erőforrások minisztere. A javaslat a felsőoktatás területén tartalmazza a duális képzés megszervezésének lehetőségét, a kancellári rendszer bevezetését, a Testnevelési Egyetem önállóvá válását.
 
Forrás: HVG