A passzív hallgatóknak is biztosítani kellene a munkavégzési lehetőséget

Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége:

Az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) és a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) arra kéri a kormányt, hogy bontsa le a szerintük indokolatlan és igazságtalan megkülönböztetést az aktív és passzív hallgatók között az iskolaszövetkezeti munkavégzésben való részvételi lehetőségek tekintetében.

    Az ISZOSZ és a DiákÉSZ csütörtökön ezt azzal kapcsolatban közölte az MTI-vel, hogy Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára bejelentette: július 1-jétől az idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot, amelynek keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget.

    Ezt a döntést az ISZOSZ és a DiákÉSZ is üdvözli, de arra kéri a kormányt, bontsa le az „indokolatlan és igazságtalan megkülönböztetést” az aktív és passzív hallgatók között az iskolaszövetkezeti munkavégzésben való részvételi lehetőségek tekintetében. 

    Ezzel újabb 25 ezer 16-25 év közötti diáknak biztosítana a kormány legális munkavégzési lehetőséget az iskolaszövetkezetek keretében nem csak nyáron, hanem egész évben - hangsúlyozzák a szervezetek.