Sztrájkhelyzet a budaörsi Lagermax Autótranszpont Kft-nél

Lejárt a bérmegállapodás

A Lagermax Autótranszport Kft. budaörsi telephelyén a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ) által létrehozott sztrájkbizottság a 2014. évi bérmegállapodásról szóló érdemi tárgyalások kikényszerítése érdekében 2014. július 7-én reggel 8-tól 10 óráig figyelmeztető sztrájkot hirdetett meg.

   Az MCDSz számos kezdeményezése ellenére több mint fél éve nem jött létre a 2014. március 31-én lejárt bérmegállapodás helyébe lépő új megállapodás. A márciusban meghirdetett sztrájkot a bértárgyalások felgyorsulása reményében a sztrájkbizottság elhalasztotta, de azóta sem történt érdemi előrelépés néhány levélváltáson, illetve formális egyeztetésen kívül.

   A munkáltató halogató magatartása miatt érdemi tárgyalások nem kerültek lefolytatásra. A legutolsó, szakszervezeti kezdeményezésre történt formális konzultációra 2014. július 2-án került sor, amely szintén nem hozott eredményeket, így megállapodás sem született.

   A figyelmeztető sztrájk meghirdetésével és megtartásával az érdemi tárgyalások kikényszerítését és az új bérmegállapodás megkötését kívánja elérni az MCDSz, amelyre számos javaslattal állt már elő.