Hende Csaba szerint az új életpályamodell méltóbb javadalmazást is hoz

Új fegyverrendszereket használnak majd

A honvédelem területén hosszas egyeztetés után hamarosan elindul az új életpályamodell, ami méltóbb javadalmazást is jelent - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Veszprémben, a Szentháromság téren rendezett altisztavató ünnepségen.

    Hende Csaba hangsúlyozta, a haza azt kéri az altisztektől: szolgálják elkötelezetten, teljes erejükből és legfőképpen sikeresen. Utalt arra, hogy a következő évtizedekben új fegyverrendszereket fog az ország használatba állítani, amelyek használata és működtetése is az altisztek fontos feladata közé tartozik majd.

    Emlékeztetett arra, hogy kilencven évvel ezelőtt a Veszprémhez tartozó Jutason indult meg 1924. november 15-én az altisztek intézeti képzése. Az altisztek innentől számítják az új típusú történelmüket. Az erős akarat csak erős hitből fakad, ezt tanulhatjuk Jutastól - hangoztatta a honvédelmi miniszter.

    Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök az altisztekhez intézett szavaiban kiemelte: ezt a nagyszerű hivatást csak lelkiismeretesen, becsületesen, bátorsággal, hazaszeretettel és elkötelezettséggel lehet végezni.

    A rendezvényen 32 nappali iskolarendszerű hivatásos és 74 tanfolyami képzésben sikeres vizsgát tett, szerződéses legénységi állományú katona tett ünnepélyes esküt és kötelezte el magát a haza fegyveres védelme iránt.

    Az idén először a kétéves iskolarendszerű képzésben kiválóan végzett egyik altisztjelölt átvehette a Honvéd Vezérkar által adományozott altiszti kardot, amelyet ebben az évben Gál Adrienn híradós őrmester kapott meg.