Fegyelmi indul a Tüke Busz szakszervezeti vezetője ellen

Pécs

Közleményt juttatott el a Pécsi Újság szerkesztőségébe Árki Sándor, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója, amelyben az olvasható, hogy a társaság szerint a cégnél tevékenykedő szakszervezet vezetője tönkre akarja tenni a vállalatot. A közlemény alább teljes terjedelmében olvasható.

    Értesültünk arról, hogy Hofekker Ferenc, cégünk szakszervezeti vezetője megpróbálta ellehetetleníteni a Tüke Busz Zrt-t, mint közszolgáltatót, veszélyeztetve ezzel Pécs közösségi közlekedését és a buszsofőrök munkáját is.

    Július 29-i keltezésű, hivatalos dokumentumokkal rendelkezünk erről a tényről, amelyekből az is kiderült, hogy mindezt önös érdekből teszi, egészen pontosan pénzért. Ilyen manőverekkel próbál ugyanis hozzájutni néhány ezer forintos tiszteletdíjhoz, amely a PK Zrt. felügyelő bizottsági pozíciójáért illeti meg.

    A megismert dokumentumok és tények alapján a tegnapi nappal elrendeltem Hofekker Ferenccel szembeni fegyelmi vizsgálat megindítását, illetve ennek jogi előkészítését, hiszen tettének súlyos munkajogi következményei vannak.

    A mai napon azonban arról értesültem, hogy Hofekker Ferenc a pécsi baloldali pártok és szervezetek támogatását élvezve, politikai szerepre készül, képviselőjelöltként indul az önkormányzati választásokon. Ezért úgy döntöttem, hogy a fegyelmi eljárást és vizsgálatot október 13-ig felfüggesztem, amennyiben ebbe Hofekker Ferenc beleegyezik.

    Teszem ezt azért, mert bár felháborítónak és erkölcsileg mélyen elítélendőnek tartom, hogy kerülőutakon és hátsó ajtókon keresztül próbálta tönkretenni azt a céget, amely munkát és megélhetést nyújt a számára, megpróbálta tönkretenni a romjaiból fáradságos munkával újra felépített pécsi közösségi közlekedést és megpróbálta veszélybe sodorni kollégái állását és munkahelyét, úgy gondolom, ennek a vizsgálatnak mindenféle politikai érdeken felül kell állnia.

    A Tüke Busz Zrt-nél eddig sem volt és ezután sincs helye a politikának, nincs helye önös politikai érdekeknek, mert a közösségi közlekedés olyan közügy, amelynek mindig az aktuális politika felett kell állnia!

    Csak reménykedni tudok abban, hogy Hofekker Ferenc eddigi és a sajtóban és a nyilvánosságban tett kijelentéseit nem személyes politikai ambíciói, céljai és érdekei vezérelték és vezérlik, hanem azon munkavállalóknak az érdekképviselete, akik belé helyezték a bizalmukat.

Árki Sándor
vezérigazgató, Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2014-08-15"

Forrás: Pécsiújság.hu