Októbertől jöhetnek a Klik elleni perek

Elmaradt bankszámla-kompenzációk

Mától letölthetik a pedagógusok azt a kérvényt, amivel a munkáltatójuknál igényelni tudják az elmaradt bankszámla-kompenzáció kifizetését – tudta meg a Magyar Nemzet.

   A sablon a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) honlapján érhető el – tájékoztatta lapunkat tegnap Mendrey László. Az érdekképviselet elnöke elmondta, a tanítókat és tanárokat három évre visszamenőleg megillető támogatás fejenként 20– 60 ezer forintot jelent. Emlékeztetett: korábban a Kúria elvi határozatban mondta ki, hogy ez a költség minden közalkalmazott esetében a munkáltatót terheli. Az állami iskolák fenntartásáért felelős Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a PDSZ számításai szerint legalább kétmilliárd, legfeljebb hétmilliárd forinttal tartozik a pedagógusoknak.
 
   Mendrey elmondta, szeptember végéig kivárnak, mert szeretnék elkerülni a pereskedést, ám ha semmilyen visszajelzést nem kapnak, akkor jogi úton kezdik el érvényesíteni a követeléseiket, vagyis nem kizárt, hogy már a jövő hónapban pedagógusok tömege fordul bírósághoz.

Forrás: Magyar Nemzet