Tanévnyitó értekezlet a Pedagógusok Szakszervezeténél

Az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók 2008 óta nem kaptak béremelést

 Óriási feszültséget okoz az iskolákban, hogy a pedagógusok kaptak béremelést, az oktató-nevelő munkát segítő, adminisztratív-technikai dolgozók viszont 2008 óta nem – írja a kanizsaujsag.hu.

   A tanárok nemcsak szolidárisak az e körbe tartozó dolgozókkal: a Pedagógusok Szakszervezete azt sürgeti, hogy a kormány mielőbb rendezze például az iskolatitkárok vagy az óvodai dajkák jövedelmét. Erről is szó volt a Pedagógusok Szakszervezete Zala Megyei Szervezetének tanévnyitó értekezletén, melyet 2014. szeptember 24-én Zalaegerszegen tartottak. A tanácskozáson részt vett Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is, aki utalt a GKI minapi előrejelzésére, miszerint 2015-ben a közszférában a pedagógusok kivételével alig lesz béremelés, ami tovább növelheti a bérfeszültséget, ha az oktató-nevelő munkát segítő, adminisztratív-technikai dolgozók ismét kimaradnak a fizetésemelésből.
 
   A Zala megyében dolgozó pedagógusok arra is felhívták a figyelmet, hogy az egységes iskolai Központi Informatikai Rendszer (KIR) nem egyszerűsíti, éppen ellenkezőleg, bonyolultabbá teszi az adminisztrációt, minden munkát duplán kell elvégezni a tanulók adatainak rögzítésekor. Ezért a rendszer egyszerűsítését is szorgalmazzák a pedagógusok.
Országos gondokkal szembesülnek Zala megyében is: főként a szakképző iskolák jelezték, hogy továbbra is hiányos a diákok tankönyvcsomagja. Miközben az iskoláknak rövid határidőt adtak a pótlásra, a könyvek nem érkeztek meg szeptember végére sem – számolt be lapunknak László Judit, a Pedagógusok Szakszervezetének sajtómenedzsere.
 
 
Forrás: kanizsaujsag.hu