Több tucat szakembert küld el a kőolajvezeték-építő

KVV Kőolajvezetéképítő Zrt.

 Negyven dolgozó munkaviszonya szűnik meg, további negyvennek a cégcsoport más tagvállalatánál ajánlottak munkát – felelte kérdésünkre a siófoki székhelyű KVV Kőolajvezetéképítő Zrt. annak kapcsán, hogy Siófokon elterjedt: jelentős létszámleépítést hajtanak végre, egyebek között a kiemelkedő szaktudást igénylő, ezért magasbérezésű hegesztői munkakörben – írja a sonline.hu.

   A nagy múltú, idén éppen hatvan éves társaságról, mely 2008 óta az Olajterv csoport tagja, néhány hónapja akkor írtunk, amikor arról számoltunk be: a szlovák-magyar gázvezeték 92 kilométeres, Balassagyarmat és Vecsés közötti szakaszát a zrt. készítette. Egy lengyelországi munkájukkal is ekkortájt végeztek, melynek nyomán Innovációs Nagydíjat vehetett át Simon Miklós vezérigazgató, aki lapunknak arról is beszélt: középtávon reális a 4-500 fős dolgozói létszám foglalkoztatása.   
 
    „A magyar olaj- és gázipar egyik elismert szereplőjeként az Olajterv Csoport ez év október közepétől új struktúrával folytatja működését; ez személyi változásokkal is jár, mely érinti a KVV Kőolajvezetéképítő Zrt.-t is – írta kérdésünkre a cégcsoport. – Felelős munkaadóként, a magyarországi törvényi előírásokat messzemenőkig követve értesítettük a KVV Kőolajvezetéképítő Zrt.-nél dolgozó, az átszervezésben érintett munkatársakat, valamint az illetékes Munkaügyi Központot is. Az üzemi tanácsokkal és a szakszervezetekkel több körös egyeztetéseket kezdeményeztünk, mely megállapodással zárult. A KVV-nél 40 munkavállaló munkaviszonya szűnik meg. Őket a törvény által rögzített feltételek, juttatások biztosításán túlmenően, külső partner bevonásával elhelyezkedést segítő programmal és személyes tanácsadással is segítjük.

   További 40 munkavállaló részére a cégcsoporton belül, más tagvállalatnál ajánlottunk fel más pozíciót, munkakört, amit kollégáink elfogadtak. Az új szervezet kialakítását alapos és hosszas előkészítő munka előzte meg, ennek köszönhetően a termelés és a szolgáltatások is folyamatosak maradnak.”

   Mivel az a hír is járja, hogy a cégnél maradó hegesztőknek munkaidő- és ezzel együtt bércsökkentést is „el kell viselniük”, erre is rákérdeztünk, ám feleletet erre nem kaptunk. 
 
 
Forrás: sonline.hu