Figyelmeztető megmozdulás a korkedvezményes nyugdíjért

Varga Mihály bejelentette a bérstoppot a közszférában

A Magyar Szakszervezeti Szövetség valamennyi tagszervezete hívja demonstrálni az embereket –mondta a Klubrádió, Reggeli gyors című műsorában Székely Tamás.

  A  szövetség alelnöke hozzátette, hogy a megmozdulást, annak kapcsán szervezik, hogy a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály a közszférában bejelentette a bérstoppot, illetve, december 31.-én megszűnik a korkedvezményes nyugdíj. Székely Tamás emlékeztetett arra, hogy ez a kormány a korengedményes nyugdíjat már megszüntette.

   Az alelnök, képtelenségnek nevezte, hogy az embereknek, még 65 éves korukban is olyan munkakörökben kell dolgozniuk, amiben az átlagéletkor nem éri el a 65 évet. Hozzátette, hogy a helyszínnek - ahol ma demonstrálnak – üzenet értéke van, hiszen ezt a kérdést a Nemzetgazdasági Minisztérium kezeli. Szeretnének egy figyelmeztetést „átnyújtani”, hogy ezzel a kérdéssel foglalkozni kell a hátralévő két hónapban.

   Elindítanak egy aláírásgyűjtést is, amelynek célja, hogy a kormányzat azonnal kezdje meg a tárgyalást a Magyar Szakszervezi Szövetséggel, a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatban. Illetve vissza kell hozni foglalkoztatáspolitikai eszközként a korengedményt is – tette hozzá.
 
  A tüntetés időpontja: 2014. október 7. (kedd) 16:00 óra
Helyszín: Budapest V. kerület, József nádor tér (Nemzetgazdasági Minisztérium előtt)

Forrás: Klubrádió