Fizetéscsökkentés: tiltakoznak a pedagógusok is

Akciót szerveznek

Tiltakozó felhívást tett közzé három civil szervezet a gyógypedagógiai asszisztensek fizetéscsökkentése miatt – írja a HVG.

   Tiltakozó akciót szervez a Hívatlanul Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért és az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete amiatt, mert a gyógypedagógiai asszisztensek fizetése csökken.
 
   Mint megírtuk, szeptembertől jóval kevesebbet kapnak az érzékszervi fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó gyógypedagógiai asszisztensek. Egy márciusi kormányrendelet ugyanis egységesítette a pótlékokat, mégpedig úgy, hogy mindenkitől elvették. A Klik érdemben nem reagált egyelőre arra a felvetésre, kezdeményezik-e a jogszabály-módosítást.
 
  A három civil szervezet felhívásukban arra kért minden olyan gyógypedagógiai tanárt, akinek asszisztens segíti munkáját, illetve mindenkit, akik átlátja az általuk végzett munka fontosságát, hogy csatlakozzanak a felhíváshoz. Mint írták, ne legyen senki se gyáva, és álljon ki azokért, akik "folyamatosan, napi nyolc órában vannak jelen azok között a gyerekek között, akik között mi 4-5-öt, akik szükség esetén gyerekek orrát és fenekét törlik, intimbetétjeit cserélik, fénymásolnak, segítenek előkészíteni és elrakni a tanítás eszközeit".
 
Forrás: HVG