Visszavonuló az adótörvényekből, munkához kötnék a családi pótlékot

Megerősítést kap a „munkaalapú társadalom” célja

A kormánypártok jóvoltából mégsem lenne olyan drasztikus a béren kívüli juttatások megsarcolása, és megerősítették, hogy visszavonják az internetadót is. Viszont újabb fideszes megerősítést kap Orbán Viktor célja, a „munkaalapú társadalom” – írja a vs.hu.
 
   A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje - ezt közölte Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető. Az adószabályok változtatására két hete benyújtott törvényjavaslat még egyöntetűen 51,17 százalékra emelte volna a béren kívüli juttatások után fizetendő adót az eddigi 35,7 százalékról. Ez ellen nemcsak a szakszervezetek tiltakoztak, hanem a vendéglátóiparban tevékenykedő vállalkozások is, mivel a SZÉP-kártyák visszaesése az ő fogalmukat is megcsapolná. Most megvizsgálják annak lehetőségét is, hogy a béren kívüli juttatás 200 ezer forint fölé eső részét csak rekreációs célra, belföldi turizmusra vagy meleg ételre lehessen felhasználni.

   A Fidesz frakcióvezetője bejelentette azt is, hogy a kormány képviselője a gazdasági bizottság szerdai ülésén nyújtja be a távközlési adó tervezett kiterjesztésének visszavonásáról szóló javaslatot. Mint mondta, a parlament úgy fog szavazni a jövő évi adócsomagról, hogy az már nem tartalmazza a távközlési adó kiterjesztését.
 
   Rogán Antal azt is elmondta, hogy a frakcióülésen arra kérték a kormányt, négy év alatt fokozatosan közmunka-lehetőséggel váltsák ki a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat. A kormánypárti képviselőcsoportok tanácskozásán az is felmerült, hogy valamilyen módon kössék munkavállaláshoz a családi pótlékot. A frakció annak megvizsgálására kérte a kormányt, hogy ez lehetséges-e. Amunkanélküliek jövedelempótló támogatásainak elsorvasztásaugyanakkor félmillió ember életét lehetetleníti el.

Forrás: vs.hu