Elégedettebbek, akiknek van SZÉP-kártyájuk

Az aktív dolgozók 54,8 százaléka kapott cafeteriát

Elégedettebbek munkáltatójukkal azok az alkalmazottak, akiknek van SZÉP-kártyájuk – derült ki egy kutatásból – írja az fn.hir24.hu.

   A legnépszerűbb elektronikus béren kívüli juttatás idén is a SZÉP kártya lett – derült ki az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Idén növekedett azon munkavállalók aránya, akik részesültek valamilyen béren kívüli juttatásban. Amíg 2012-ben az aktív dolgozók 52 százaléka kapott cafeteriát, addig idén ez az arány már 54,8 százalék.
 
A stabilitás okozhatta
 
  Gál Tamás az OTP Bank cafeteria szolgáltatás-vezetője a növekedést többek között a rendszer stabilitásának tulajdonítja: évek óta először a tavalyi évben nem változott a béren kívüli juttatások rendszere, így az kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé vált mind a munkavállalók mind a munkáltatók számára. A növekedés kedvezően hatott a belföldi turizmus bevételeire. A Cafeteria juttatásoknak köszönhetően egyre több ember választhatta az aktív pihenést, feltöltődést, utazhatott el családjával kipihenni a hétköznapok fáradalmait.
 
   Ha ezt elfogadjuk, akkor a jövő évre tervezett cafeteriaadó-változtatás megint bekavarhat.
 
Elégedettebb a dolgozó, ha van SZÉP-kártyája
 
   Az 1 000 fő megkérdezésével készült kutatásból az is kiderült, hogy a SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók 63 százaléka elégedett munkáltatójával. Azok között viszont, akik semmilyen cafeteriajuttatást sem kapnak, ugyanez az arány mindössze 41 százalék.
 
  Sőt, még azok a munkavállalók is kedvelik a SZÉP-kártyát, akik nem kapnak ilyen juttatást – az összes megkérdezett dolgozó 70 százaléka szimpatikusnak tartja ezt a juttatási formát. A kártya ismertsége pedig több mint 90 százalék az aktív munkavállalók körében.
 
  Gál Tamás kiemelte, a kutatás eredményeit alátámasztják a pihenőkártya-felhasználási adatok is:
Az október 23-i hosszúhétvége ismét bebizonyította, hogy az OTP SZÉP kártya a magyar családok pihenésének egyik fontos eszközévé vált. Ez alatt a négy nap alatt mintegy 740 millió forintot költöttek a náluk lévő kártyabirtokosok a belföldi vendéglátó- és szálláshelyeken. Ezzel az idei költések összege már meghaladja a 45 milliárd forintot.
 
  A banknál a 2011-es indulás óta 153 milliárd forintnyi feltöltés érdekezett a 795000 kártyára, amiből mostanáig összesen 130 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok.
 
Forrás: fn.hir24.hu