Ismét Balogh Béla lett a vasas szakszervezet elnöke

Az érdekképviselet programjának továbbra is legfajsúlyosabb része a tagszervezés

Ismét Balogh Béla lett a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke, erről az érdekvédelmi szervezet országos kongresszusa döntött szombaton - közölte a szakszervezet.

    A tájékoztatás szerint a vasasok kongresszusa elfogadta a szövetség 2010-2014 közötti időszakban végzett tevékenységéről szóló beszámolót, valamint a következő ötéves ciklusra előirányzott programot és megválasztotta vezető tisztségviselőit.

    A kongresszus elnöknek újra Balogh Bélát, és alelnöknek Spieglné Balogh Líviát választotta. 

    A fórum támogatta, hogy az érdekképviselet programjának továbbra is legfajsúlyosabb része a tagszervezés, nagy hangsúlyt fektetnek a képzésekre és legfőbb értéknek tekintik a szakértelmet. A szervezet új működési struktúrájának kialakítása is ennek mentén történik majd.  

    A kongresszus álláspontja szerint a jelenlegi érdekegyeztetés elégtelen, a kormány egyoldalú intézkedései - egyebek mellett a létminimum alatti keresetek, a korengedményes, korkedvezményes nyugdíjak megszüntetése - súlyos hátrányt okoznak a munkavállalóknak, aminek egyenes következménye, hogy tovább eszkalálódik a szegénység, egyre nő a fiatalok elvándorlása, a középkorúak pedig azzal a félelemmel szembesülnek, hogy idős korukra nyugellátás nélkül maradhatnak.