Nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban

Eurostat:

Negyedéves alapon 2014 harmadik negyedévében 0,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban (EU) az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a pénteki jelentése szerint. A 18 tagállamból álló eurózónában 0,2 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma.

    Az Eurostat szezonálisan kiigazított adatokra épülő becslései szerint a harmadik negyedévben 226,9 millió foglalkoztatott volt az EU-ban, közülük 148,2 milliónak az eurózónában volt állása.

    A dolgozók száma Görögországban nőtt a legjobban, negyedéves szinten 1,7 százalékkal. 1,5 százalékos bővüléssel Litvánia érte el a második legnagyobb növekedést, Portugália volt a harmadik helyen 1,4 százalékos növekedéssel.

    A legnagyobb, 1,7 százalékos visszaesést Lettországban mérték, Máltán 0,8 százalékkal, Finnországban 0,3 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma.

    Magyarországban az idei harmadik negyedévben 0,9 százalékos növekedés volt, gyorsabb, mint a második negyedéves 0,7 százalékos.

    Éves alapon, azaz 2014 harmadik negyedévét 2013 harmadik negyedévével összehasonlítva 0,9 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma az EU-ban, 0,6 százalékkal az eurózónában és 3,7 százalékkal Magyarországban.