A hétfői tiltakozások helyszínei térképen

Félpályás útlezárások

 A LIGA Szakszervezetek országszerte félpályás útlezárássaltiltakozik december 15-én a korkedvezményes nyugdíjak eltörlése ellen, a kafetéria adóterheinek csökkentéséért, a munka törvénykönyve és a sztrájktörvény módosításáért. Azt is szeretnék, a szociális támogatásokat tegyék vissza a költségvetésbe.

A vs.hu oldalán található térképen megnézheti, hol lesz félpályás útlezárás.
 
   Czomba Sándor államtitkár korábban a Magyar Televízióban arról beszélt,munkaerő-piaci szempontból nincs lehetőség, hogy a korkedvezményes nyugdíj intézményét fenntartsa a kormány. Most 800 szakmában dolgozó kaphat korkedvezményes nyugdíjat, a rendszer elavult. Arról viszont van értelme egyeztetni, hogy a veszélyeztetett szakmákban dolgozók kapjanak valamilyen kedvezményt.
 
   A lehetőséget a költségvetést megalapozó salátatörvénnyel veszik el.
 
   A Nemzetgazdasági minisztérium és a szakszervezet korábban egyeztetett, noha ez eredményre a jelek szerint nem vezetett ebben a témakörben.
 
   A kafetéria adóterhe viszont nem nő (korábban emiatt is tiltakoztak a szakszervezetek), ezt a Fidesz kezdeményezésére elvetette a parlament. Igaz, változás lesz, 200 ezer forint fölött csak SZÉP-kártyán adható a juttatás. A felső korlát 450 ezer lesz. A korengedményes nyugdíj eltörlése ellen legutóbb 1500-an tüntettek.

Forrás: vs.hu