300 ember elbocsátásával járhat a MÁV-nál tervezett kapacitáscsökkentés

A Liga Szakszervezetek elfogadhatatlannak tartja az elképzelést

300 ember elbocsátásával járhat a MÁV-nál a 2015-re tervezett kapacitáscsökkentés, ezért a Liga Szakszervezetek elfogadhatatlannak tartja az elképzelést – nyilatkozta a Hír Televíziónak Gaskó István.

   Az elnök hangsúlyozta: a tervezetről csak a sajtóból értesültek. A Magyar Nemzet írt arról tegnap, hogy több száz járatot szüntetne meg a MÁV januárban. A kapacitáscsökkentés 4 százalékos lehet. A lap birtokába került munkaanyag szerint a vasúttársaság azokon a dunántúli vonalakon is járatokat törölhet, amelyeket az előző szocialista kormányzat bezárásra ítélt, de a Fidesz-kormány később újranyitott.
 
   „Járatritkítás esetén természetesen kevesebb utas elszállításához kevesebb vasutasra van szükség, ezért nyilván ezeket egyeztetni kell velünk, és szeretném, hogyha a konfliktust nem azzal generálnák, hogy nem állnak szóba – mint ahogy más területeken ez már kialakult –, hanem legyenek szakmai viták erről. Ez 100 vonatot jelenthet hálózatilag, naponta 300 emberrel kevesebbre van szükség” – mondta Gaskó István.
 
Forrás: mno.hu