Óriás autós demonstráció és gigadugó

A főváros legtöbb területén óriási torlódás várható

Már most állnak Budapest bevezető szakaszai, és a főváros legtöbb területén óriási torlódás várható, a dohányipari szakszervezet ugyanis több irányból érkező autós felvonulást indított december 15-én, hétfőn a budapesti közutakon, illetve álló demonstrációt hirdetett a Parlament elé, több mint 1200 munkahely védelme érdekében – írja a Világgazdaság.

  A tiltakozó akció oka azon dohányipart érintő törvényi változás, melyekről várhatóan kora délután szavaz a parlament. Az érdekvédelmi testület úgy érzi, már csak drasztikusabb eszközökkel érhet célt, hiszen többször próbálta már felhívni a döntéshozók figyelmét a több száz dolgozót érintő, beterjesztett törvényjavaslatok negatív következményeire - áll a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezetének közleményében.
 
   A reggel 8:00 órától 17:00-ig tartó akcióban körülbelül 350 dohányértékesítésben használt autó vonul fel, illetve hozzávetőlegesen 1000 embert várnak a Parlament elé.
 
   A szakszervezet arra kéri a képviselőket, hogy felelősségteljesen döntsenek, és ne szavazzák meg az ipart érintő, munkahelyromboló törvényjavaslatokat. A demonstrálók igyekeznek minél kisebb gondot okozni a forgalomban közlekedőknek, de mindenképpen torlódás várható. A munkahelyek védelme érdekében a forgalomban résztvevők türelmét kérik. Aki teheti, ne üljön autóba.
 
   Már most komoly torlódások és sávlezárások vannak,ami idővel csak fokozódni fog, ezért a szervezők kérik a lakosság és a budapesti közlekedésben résztvevők türelmét és megértését, valamint azt javasolják, hogy használják a BKV kötött pályás járműveit.
 
  Béremelésért, a munka törvénykönyvének felülvizsgálatáért, alkotmányos sztrájkjogért, a korkedvezményes nyugdíj és a cafeteria adózásának változatlanul hagyásáért is demonstrálnak hétfőn a Liga Szakszervezetek.

Forrás: Világgazdaság