Tiltakozást is hoz a pénteki ételosztás Pécsett

Tele puttony, tele tál

Pénteken kora délután rendezi meg a Baranya Megyei Szakszervezeti Akcióegysége és a hajléktalanok rendelete ellen tiltakozó civil csoport a Tele puttony, tele tál akcióját Pécsen a Széchenyi tér és Jókai tér közti szakaszon. A rendezvényen a rászorulóknak osztanak ételt és adományokat, emellett a hajléktalanokat kitiltó önkormányzati rendelet ellen is tiltakozni fognak a szervezők – írja a pecsistop.hu.

   December 19-én rendezi meg Pécsen a Széchenyi tér és a Jókai tér közti szakaszon a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége és a hajléktalanok kitiltása miatt alakult civil csoport a Tele puttony, tele tál akcióját.
 
  A rendezvényen a rászorulóknak ételt és adományokat osztanak, várhatóan babgulyás lesz a menü, és Simon Wintermans holland minipalacsintákat süt a Böszörményi István melletti szolidaritási akcióban összegyűlt lisztből. 

  Az étel- és adományosztás mellett a hajléktalanokat kitiltó önkormányzati rendelet ellen is tiltakozni fognak a szervezők, valamint A Város Mindenkié csoport jogi tanácsadással segíti a rászorulókat. 

  A szervezők csütörtökön közölték portálunkkal a rendezvény végleges ütemezését.

A menetrend:

- 14:30-tól: Felszólalások az önkormányzati rendelet ellen, a városban élő hajléktalanok sorsáról

- 15 órától adomány- és ételosztás

- Hogyan segítsünk bajbajutott embertársainkon? - tájékoztatás a folyamatos segítségnyújtás érdekében

A Tele puttony, tele tál rendezvényről bővebb információkat az esemény Facebook-oldalán, illetve a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegységének honlapján lehet találni.
 
Forrás: pecsistop.hu