Orbán Viktor: a családok helyzetének megerősítése a cél

Hosszú idő után először adott interjút a kormányfő

A bérből és fizetésből élő családok anyagi helyzetének megerősítése a kormány célja a 2014-2018-as ciklusban, nyilatkozta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában

   A kormányzati ciklus előtt alló feladatról elmondta, hogy a következő időszakában a bérből és fizetésből élő családok megerősítése a feladat. Az idei költségvetés segít abban, hogy akik még nem részei a középosztálynak, egy szintet feljebb léphessenek, azok akik pedig már a középosztályban vannak, tovább erősödjenek. Az oktatási rendszerrel kapcsolatban azt mondta, idén, a következő hónapokban megkezdődhet és viszonylag gyorsan le is zárható majd a vita a 21. századi modern Magyarországhoz méltó, új oktatási rendszer ügyében. Az egészségügyben szerinte 2015 egyik kiemelt feladata a háziorvosok anyagi elismerésének megfelelő szintre emelését lesz.
 
   Az oktatási rendszerrel kapcsolatban azt mondta, idén, a következő hónapokban megkezdődhet és viszonylag gyorsan le is zárható majd a vita a 21. századi modern Magyarországhoz méltó, új oktatási rendszer ügyében. Az egészségügyben szerinte 2015 egyik kiemelt feladata a háziorvosok anyagi elismerésének megfelelő szintre emelését lesz.