Elmaradt gépjárművezetői pótlék a tűzoltóknál

A szakszervezet az érdekegyeztető tanács elé viszi az ügyet
 

A szakszervezet információi szerint évek óta megrövidítik egyes tűzoltók jogos járandóságát. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) a Katasztrófavédelmi Érdekegyeztető Tanács elé viszi a gépjárművezetői pótlék jogtalan megvonásának ügyét - közölte a Lánglovagok.hu tűzoltóportállal Antalfi Zsolt, a HTFSZ alelnöke.

  A szakszervezet még tavaly novemberben fordult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjéhez, mert a tudomásuk szerint a jogosultság ellenére a hivatali munkarendben dolgozó tűzoltóknak 2012. január 1-jétől nem fizetik ki a gépjárművezetői pótlékot, mely az illetményalap 13%-át teszi ki. Varga Béla tű. ezredes érdemben nem reagált, arra hivatkozott, hogy szolgálati panasz nem érkezett hozzá, az igazgatóság fórumain sem vetett fel senki ilyen gondot.
 
   A HTFSZ ezt követően újból az igazgatóhoz fordult, rávilágítva, hogy a beosztottak az esetleges retorzióktól félve nem merik a problémákat a feljebbvalóiknak jelezni, így nem marad más lehetőség, mint hogy a szakszervezettől kérjenek segítséget. Az elmúlt évek tapasztalata alapján az, hogy nem nyújtanak be szolgálati panaszt a tűzoltók, nem jelenti azt, hogy egy adott probléma nem áll fenn.
 
   A szakszervezet kérte, Varga Béla tű. ezredes vizsgálja ki, hogy a hivatali gépjárművek vezetésére kötelezett, hivatali munkarendben dolgozó, részben vonulásra kötelezett állomány - tűzoltóparancsnok, parancsnokhelyettesek, hatósági és egyéb osztály munkatársai - részére a gépjárművezetői pótlék kifizetése megtörtént-e.
 
  Antalfi Zsolt tájékoztatása szerint más megyéből is érkezett a pótlék elmaradásáról panasz a szakszervezethez. 

Forrá: Lánglovagok.hu