Több ezer diákmunkást érinthet a vasárnapi boltzár

Bővítik az állások kínálatát a munkaerő-kölcsönzők

A munkaerő-kölcsönzők igyekeznek más területen bővíteni a kínálatukat, hogy a hét hetedik napján dolgozni akaró tanulóknak a bolti vevőkiszolgálás helyett munkát tudjanak ajánlani – írja az fn.hir24.hu.

  A boltok vasárnapi zárva tartására vonatkozó új szabályozás mindössze néhány napja lépett életbe. A munkavállalók, a munkáltatók és a szakmai szervezetek is vizsgálják a változás lehetséges hatásait.

A diákokat is érinti
 
  A boltok vasárnapi kötelező zárva tartása érinti a meglévő főállású dolgozókat, valamint országszerte több ezer diákot is, akiket korábban változatos munkafolyamatok elvégzésére foglalkoztattak a kereskedelmi hálózatok. Ezen munkafolyamatok egy része várhatóan továbbra is végezhető lesz a vasárnap zárva tartó kereskedelmi egységekben. Az áruházakban vasárnaponként dolgozó nappali tagozatos diákok számára a turizmus, vendéglátás, banki, valamint ügyfélszolgálati munkák területén bővülnek a lehetőségek a hétvégéi időszakokban – ígéri az euCSOPORT HR-szolgáltató.
 
Nem feltétlenül szűnik meg a vasárnapi bolti munka
 
  A cégcsoport szakértői elképzelhetőnek tartják azt is, hogy a boltokban eddig éjszakai műszakban végzett feladatok egy része átkerül vasárnapra. Ilyen lehet például a minőség-ellenőrzés, áruátválogatás, mely így zavartalanul és a munkaadó számára költséghatékonyabban végezhető.
 
Hétvégén más munkák is szóba jöhetnek
 
  Az elmúlt időszakban min. heti 3 napos vállalás mellett foglalkoztatott nappali tagozatos diákok egy része a vasárnapok kivételével a továbbiakban is teljesíteni tudja majd a heti 3 napos vállalást, amennyiben az órarendje ezt engedi.
Azok számára, akiknek a munkavégzésre továbbra is elsősorban a hétvégék az ideálisak, az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet munkatársai folyamatosan bővítik az állások kínálatát a turizmus, fesztivál/rendezvény, vendéglátás, mozi üzemeltetés, call center, valamint az ügyfélszolgálati munkák területén.

Akár többet is kereshetnek
 
   Ezeken a területeken továbbra is szükség lesz a minőségi diákmunkára, és a bolti munkákhoz képest kedvezőbb lehet a jövedelem is, állítják. A pénzügyi és a bankszektorral is tárgyaltak, és az a jó hírük, hogy a jövőben több adatrögzítési munka lehet.

Forrás: fn.hir24.hu