Döntés született a konföderációváltásról a Postás Szakszervezetnél

Magyar Szakszervezeti Szövetségből a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához

Meghatározó döntést hozott március 25-én a Postás Szakszervezet Küldöttgyűlése. Konföderációváltásról született határozat. Kilépésről a Magyar Szakszervezeti Szövetségből, és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához való csatlakozásról.

  Hosszú ideje tartó előkészítés alapozta meg, területi, testületi döntések sora vezetett a felelősségteljes elhatározáshoz, amelyben a többségi akarat érvényesül. Azt kellett mérlegelnünk, milyen szervezeten belül tudjuk a postások akaratát, érdekeit erőteljesebb támogatás mellett érvényesíteni, felzárkózva a XXI. századi megoldásokat segítő lehetőségekhez, technikákhoz, dinamizmushoz.

Tudjuk, hogy jó döntést hoztunk.

  Nem tagadjuk meg az elmúlt időszakot, nem fordulunk korábbi konföderációnk ellen. Hisszük és várjuk, hogy a belátható jövőben Magyarországon is megvalósul, ami Európában már több helyütt működő gyakorlat, az egységes munkavállalói képviselet. Abban a tömörülésben majd valamennyi jelenleg működő szakszervezeti konföderáció bele tudja adni a közös munkába történelmi tapasztalatait, szaktudását a nagyobb siker érdekében, a munkavállalók javára.

Forrás: postaszakszervezet.hu