Megállapodtak a bérekről a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-nél

Hetekig tartott a tárgyalássorozat

Folytatódott, s megállapodással zárult március 26-án csütörtökön Kaposváron, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (továbbiakban: társaság) és a régió reprezentatív szakszervezetei között hetek óta tartó bértárgyalás – írja a pecsinapilap.hu.

   A tárgyalás során a felek lezárták a még nyitott kérdéseket a 2014. évi bérmegállapodással kapcsolatban, majd megállapodtak abban, hogy a társaság 2015. április 1-jétől, valamennyi havi 300 ezer forint alatt kereső munkavállalóra, személyre szólóan kiterjedő 3%-os differenciálatlan alapbéremelést hajt végre, amely összhangban van az alágazati bérmegállapodásban meghatározott, a társaság éves bértömegének 9/12 részére vetített 2,4%-os mértékű bértömeg fejlesztésével. Ezen túlmenően a megállapodás szerint a társaság a munkavállalói részére egyszeri, 30 ezer forint összegű mozgó bér kifizetést biztosít 2015. március 31. napjáig. Az egyszeri juttatásra az a munkavállaló jogosult, akinek munkaviszonya van a juttatás kifizetésének napján és felmondás hatálya alatt nem áll. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak részére a teljes összeg, míg a részmunkaidős munkavállalók részére a munkaidővel arányos összeg jár. Ezen összeg év végéig történő alapbéresítéséről a társaság keresetszabályozási tervezési irányelveit figyelembe véve 2015 decemberében egyeztetést folytatnak.
 
   A megállapodás szerint a cafeteria juttatások éves kerete egységesen, személyenként bruttó 225 ezer forint.
 
   A szakszervezetek a társaság javaslatát elfogadták.
 
   A több mint kétezer munkavállalót érintő 2015. évi bérmegállapodás megteremtette a dél-dunántúli közösségi közlekedés további zavartalan működésének feltételeit.
 
Forrás: pecsinapilap.hu