Még nem éheznek a győri focisták

Három hónapja nem kapnak fizetést

A felnőtt focisták a korábban félrerakott pénzükből élnek, így még nem jelent gondot, hogy három hónapja nem kapnak fizetést – írja a vs.hu.
 
   A győri lakásomat magam fizetem, Miriuta László vezetőedző pedig törökbálinti házából jár Győrbe, mert nem finanszírozza senki az itteni szállóját – mondta Igor Nicsenko, a Győri ETO FC pályaedzője a Borsonline-nak. A csapat alkalmazottai három hónapja nem kapnak fizetést, majd miután a tulajdonos Quaestor-csoport brókerbotrányba keveredett, az Audi Hungaria is visszavette a focistáknak adott gépkocsikat. Az ukrán edző szerint egyébként nem a klub anyagi helyzete az igazán tragikus, hanem a balszerencséje – rosszul megy az ETO-nak az NBI-ben. A lapnak elmondta: a fiatalabb focistáikat eddig a szüleik támogatták, a felnőttek pedig az évek során felhalmozott tő­kéből élnek, azaz nem kell megélhetésre kölcsönkérniük.
 
   A csapat legutóbbi – egyébként elvesztett – bajnokiját követően Vasile Miriuta vezetőedző kikelt magából, mivel Vörösbaranyi József játékosügynök az öltözőbe követte ügyfeleit. Hozzátette: „Vagy pár játékos megy, vagy Vasile megy, ez a helyzet. Ezt nem engedem meg”. Ezzel kapcsolatban Nicsenko kijelentette: „Érthető, ha ideges volt, elvégre ne a stadion területén zavarják a játékosokat, amikor éppen a feladataikra készülnek”.
 
   A lap kereste Priskin Tamás csapatkapitányt is, de ő nem kívánt nyilatkozni.
 
Forrás: vs.hu