Saját béréből emeli kollégái fizetését

Nagylelkű cégvezető

Saját egymillió dolláros fizetését csökkenti le drasztikusan egy technológiai cég vezetője, hogy nagyot emelhessen az alkalmazottai fizetésén – adta hírül az Independent.

   Dan Price, egy Seattle-i  technológiai cég vezetője döntött úgy, hogy valamennyi dolgozója bérét megemeli legalább 70 ezer dollárra – ez némely dolgozónak a fizetése megduplázódását jelenti – olvasható azIndependent cikkében.
 
  A béremelést Price saját egymillió dolláros fizetésének 70 ezer dollárra csökkentéséből finanszírozza.  Price az ABC-nek nyilatkozva elmondta, hogy szerinte a vezetői fizetések szintje nem normális.
 
  A nagylelkű cégvezető az évi  70 ezer dolláros fizetési színvonalat a Princeton 2010-es tanulmánya alapján találta ki, e szerint ugyanis évi 70-75 ezer dolláros jövedelem befolyásolja a legpozitívabban a boldogságot, az e feletti jövedelmi szint már nem nyújt lényeges többletet ebből a szempontból.
 
  Price arról is beszélt az ABC-nek, látta, milyen nehézségekkel küzdenek azok a barátai, akik csak évi 40 ezer dollárt keresnek, ez is inspirálta a gigantikus béremelését a cégében amellett, hogy egyáltalán nincs szüksége évi egymillió dollárra.

Forrás: munkajog.hu