Pedagógusok Szakszervezete: vonják vissza a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntést

A KLIK megsértette a nemzeti köznevelésről szóló törvényt

A Pedagógusok Szakszervezete arra kéri a kormányt, vonja vissza a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntését. Amennyiben ez nem történik meg, a szakszervezet bírósághoz fordul – írja a kormányhoz és a kormányfőhöz intézett nyílt levelekben. Ahogy arrólmi is írtunk korábban, a kormány a március 18-ai ülésén a Raoul Wallenberg Szakközépiskola bezárása mellett döntött. Az intézmény mintegy 1100 hallgatóját 4 másik iskola között szórnák szét. A Klinikáknál található épületre állítólag a Közigazgatási Egyetemnek van szüksége – írja a vs.hu.

   A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) úgy gondolja, hogy a döntés, és az azt követő eljárás során a kormány és a KLIK több ponton is megsértette a nemzeti köznevelésről szóló törvényt, így a szervezet megtámadja a határozatot. A PSZ kifogásolja, hogy a törvényben előírtakkal szemben, a Kormány úgy döntött az intézmény bezárásáról, hogy azt megelőzően nem kérte ki sem az iskola alkalmazottainak, sem pedig a diákszervezeteknek vagy a szülői közösségnek a véleményét - holott ez kötelező lenne.
 
  Kifogásolja továbbá, hogy az iskola megszüntetését semmivel nem indokolták, annak céljáról és okairól nem tájékoztattak, a hallgatókra rótt plusz terheket nem mérték fel.
 
 A PSZ a nyílt levelekben kifejti, hogy ha áprilisban nem döntenek a határozat visszavonása mellett, a szervezet bírósághoz fordul.
 
Forrás: vs.hu