Vonulásos tüntetést tartanak május elsején szakszervezetek és a netadós civilek

  „Európai béreket a stadionok helyett”

 A Dózsa György útról a Városligetbe vonulnak majd május elsején délelőtt az európai bérekért demonstráló szakszervezetek és a korábban a netadóért és a magánnyugdíjakért tüntető civilek – tudta meg a HVG.

  „Európai béreket a stadionok helyett” címszóval hirdettek meg tüntetést május elsejére civilek és szakszervezetek. A tüntetést a Magyar Szakszervezeti Szövetség és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés mellett a Százezren az internetdaó ellen, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért, illetve az Új Magyar Köztársaság Facebook-csoporto szervezik, de csatlakozott hozzá a Szolidaritás Mozgalom és a Civil Női Kormány nevű szerveződés is.
 
  A tüntetés apropójaként a szervezők azt fogalmazták meg, hogy bár május elseje a munka ünnepe, Magyarországon azokat is fenyegeti a lecsúszás, akiknek van munkája, sokan külföldre távoznak, a középosztályt helyzete is bizonytalan, a közmunkásoknak keveset fizetnek és a közalkalmazottak bére sem emelkedett már hét éve.
 
   „Ez nem mehet így tovább, ezért kell közösen kiállnunk. A kormány szorítsa vissza a növekvő korrupciót. Ne stadionokra és presztízsberuházásokra költsenek, hanem a növekedést és a munkahelyteremtést segítsék. Különben sosem lesznek hazánkban európai bérek” - írják.
 
  A tüntetés május elsején délelőtt 10 órakor kezdődik, a Dózsa György út és a Városligeti fasor kereszteződésénél lesz a gyülekező, ahonnan a Városligetbe vonulnak majd a résztvevők.

Forrás: HVG