A VDSZSZ Szolidaritás július 9-én választ elnököt, miután nem választották újra Gaskó Istvánt

Bárány Balázs Péter:

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szövetségének tagja, a VDSZSZ Szolidaritás július 9-én választ vezetőt, miután a pénteki tisztújító kongresszuson nem választották újra Gaskó Istvánt, az eddigi elnököt és egyetlen jelöltet - tájékoztatott Bárány Balázs Péter, a VDSZSZ érdekvédelmi alelnöke az MTI érdeklődésére.

    Elmondta: Gaskó István neve szerepelt a szavazólapon, azonban nem kapta meg a megválasztáshoz szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot a titkos voksoláson. Az elnökség ezért július 9-ére összehívta a küldöttgyűlést az elnök megválasztására - tette hozzá.

    Bárány Balázs Pétert elmondása szerint meglepte a választás eredménye, nem számított arra, hogy nem választják újra a posztot 25 éve betöltő Gaskó Istvánt, aki eddig „tisztességgel, odaadással, szakértelemmel látta el” feladatát. A választás kimenetelének az alelnök nem tudja az okát, feltételezésekbe nem kívánt bocsátkozni.

    Szakszervezeti tájékoztatás szerint Gaskó István továbbra is elnöke a VDSZSZ Szövetségnek, valamint társelnöke a Vasutas Szakszervezetek Szövetségének (VASZ), amelynek tagja a VDSZSZ Szövetség, a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ).

    A július 9-i tisztségválasztó küldöttgyűlésig az elnöki jogköröket Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök gyakorolja a VDSZSZ Szolidaritásban.