Esélyegyenlőségi egyezményt írt alá a Henkel

A sokszínű csapatok jobb eredményeket érnek el

A munkahelyi diszkriminációellenes, és esélyegyenlőséget támogató irányelveket rögzítő Sokszínűségi Egyezmény első magyarországi aláírói között van a Henkel Magyarország Kft. is – írja a marketininfo.hu.

  Magyarországi vállalatok - köztük a Henkel Magyarország Kft. - az mtd Tanácsadói Közösséggel és a KÖVET Egyesülettel együttműködve indították útjára május 28-án a Diversity Chartert, azaz a Sokszínűségi Egyezményt a IV. Esélykonferencia keretében. A közel 40 aláíró vállalat az esélyegyenlőség, és a befogadó vállalati kultúra kialakítása mellett kötelezte el magát.
 
   A sokszínűség a Henkel stratégiájának egyik alappillére, és kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat sikereiben. A sokszínű - nemzetiség, nemek és életkor szerint is vegyes - csapatok jobb eredményeket érnek el, és a dolgozók egymás különféle tapasztalataiból, kulturális hátteréből inspirációt meríthetnek és fejlődhetnek.

  A diverzitás a kollégáknak is remek lehetőség, hogy megismerjenek különféle kultúrákat és gondolkozásmódokat. Jó példa erre a "Triple Two Concept", amelynek keretében a henkeles vezetők karrierjük során legalább két különféle funkcióban, két országban és két üzleti területen dolgozhatnak - emelte ki Gera Csilla, a Henkel Magyarország HR vezetője. A Henkel dolgozói 124 nemzetből kerülnek ki, a kollégák 80 százaléka Németországon kívül, és több mint a felük a fejlődő piacokon dolgozik. A női menedzserek aránya 32,5%, a top menedzsereké 20,6 százalék, míg a magyarországi menedzsmentben a nők aránya 43 százalék. A dolgozók átlagos életkora 39,7 év, az 50-65 évesek aránya pedig 19,5 százalék a vállalatnál.
 
Forrás: marketininfo.hu