Március óta nem kaptak fizetést a tanárok

Nincs miből

Március óta nem fizet bért a ceglédi óraadó pedagógusoknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Ezt a tankerület vezetője is elismerte, amikor a Ceglédi Panoráma hírportál szembesítette a KLIK-et egy tanár édesanyjának panaszos levelével.
 
  Ahogy a Ceglédi Panoráma oldalán közzétett levélben olvasható, március óta tartozik a KLIK, ugyanis hivatkozásuk szerint nincs miből fizetni.
 
  A levélíró azt is hozzátette, hogy az útiköltség-hozzájárulást sem fizetik hónapok óta, pedig a lánya Pestről jár be ellátni a munkáját és zsebből fizeti a havi 20 ezer forintos benzinköltséget. Ahogy írta, nagyon sokan dolgoznak a tankerületnél óraadók és ez idáig még senki nem kapta meg a fizetését, több hónappal vannak elmaradva.
 
  A lap megkereste Fodor Gábor illetékes tankerületi igazgatót, aki elismerte a tartozást: „Bizonyos köznevelési intézmények kapcsán egyes megbízási szerződéssel rendelkező pedagógusok vonatkozásában, az utóbbi időben előfordultak fizetési késedelmek. A KLIK Ceglédi Tankerülete, mint fenntartó megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a hasonló eseteket egységesen kezelve megoldás születhessen a problémára.”

Forrás: eduline.hu