Fesztiválozás a munkáltató jóvoltából

A Széchenyi Pihenő Kártya jó szolgálatot tehet nyáron is

A jófej munkaadó combos támogatást adhat a nyári tudatmódosításhoz is: a degeszre tömött SZÉP-Kártya megfelelő alszámláiról nagyjából teljes egészében lehet finanszírozni a nyári fesztivál-jegye(ke)t, de még az evés-ivást is a fesztiválon – írja a HVG.

  Egy megfelelően feltöltött Széchenyi Pihenő Kártya jó szolgálatot tehet a nyáron is: 35,7 százalék közteherrel éves szinten 75 ezer forintot lehet a szabadidő alszámlára, 150 ezer forintot a vendéglátás alszámlára, 225 ezer forintot a szálláshely alszámlára tölteni. Ezeket a kereteket más juttatóval összeszámolva kell figyelni.
 
  A juttatást kaphatja a munkavállaló a munkáltatójától, de a személyesen közreműködő tag is a társas vállalkozástól. A szabadidő alszámláról ki lehet fizetni a fesztivál-, illetve koncertbelépőt. A vendéglátás alszámláról a kikapcsolódás ideje alatt is étkezhetünk. A szálláshely alszámla pedig jó lesz szállást fizetni (erre jó lesz a másik kettő is).
 
  Még jobban jár a munkáltató, ha az évente 50 ezer forint értékig adómentesen adható kulturális szolgáltatásra szóló belépőként biztosítja a fesztiválbelépőket. Ez a juttatás a munkavállalón kívül adható a társas vállalkozások esetén a személyesen közreműködő tagnak is, sőt ezek hozzátartozóinak. Így például egy kis kft. esetén a személyesen közreműködő tag (tulajdonos) nem csak a saját jegyét fizetheti 50 forint értékig egy évben, hanem mondjuk a gyermekének is adhat évi 50 ezer forintig ilyen juttatást (és nem kell figyelni, hogy mástól kapott-e már ilyet a magánszemély). Ilyen esetben azonban a juttatásban részesülő rokonokat egy nyilatkozattal célszerű azonosítani.
 
  A kiadás mehet úgy, hogy a cég veszi a jegyet, és átvételi lappal átadja a fesztiválozóknak. Másik mód, hogy a dolgozók veszik a jegyet és a munkáltató a cég nevére szóló számla alapján részben vagy egészben kifizeti ezek ellenértéket. Rugalmasabb mód nagy létszám esetén az ilyen célra használható papír vagy elektronikus utalványok alkalmazása.

Forrás: HVG