Nincs pénze a Kliknek: több hetet késik egyes tanárok fizetése

Országszerte többen futnak a pénzük után

Bár a köznevelési államtitkárság és a Klik azt mondja: prioritásként kezelik a személyi kifizetéseket és folyamatosan rendezik a tartozásokat, így is több tanár fut országszerte a fizetése után. Olyan is van, akinek még a májusi bére sem érkezett meg.

  Még májusi fizetését sem kapta meg egy közgazdasági ismereteket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) egyik intézményében - határozott idejű szerződéssel - tanító tanár, aki az RTL Klub Híradójának nyilatkozott.
 
  Azt mondta, a tanév eleje óta tapasztalható, hogy több hetet késnek a fizetések, több tanárról is tud, akik ugyanígy jártak. Megpróbált utánajárni, hogy miért késnek a bérek, azt a választ kapta, hogy a Kliknek annyira nincsen pénze, hogy még határidőt sem tudnak megadni a teljesítésre.
 
  A Híradónak Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke megerősítette, hogy országszerte többen futnak a pénzük után, ennek oka pedig a pénzhiány a Klikél.
 
 A köznevelési államtitkárság és a Klik a Híradóval azt közölte: prioritásként kezelik a személyi kifizetéseket és folyamatosan rendezik a tartozásokat.