Hogyan maradjunk produktívak a nyári forróságban?

Praktikák

Noha a hőmérséklet az egekig szökhet a forró nyári napokon, ezzel párhuzamosan viszont az energiáink jócskán alábbhagyhatnak a munkahelyünkön – írja a mon.hu.

  Úgy érezhetjük, hogy elég volt, elfáradtunk, és már csak egy e-mail átolvasása is nehézséget okoz, nemhogy még válaszolni rá. Elkezdünk egyre többször gondolkodni a szabadságon, hogy mennyi szép hely van, és hogy mi mindenre lesz elég az az egy-két hét.
 
  Az elvégzendő feladataink halogatásával azonban nem csökken a számuk, sőt! Ezért az alábbiakban az AOL cikke alapján összegyűjtöttük, milyen praktikák segíthetnek növelni a hatékonyságunkat nyáron.
 
A fontosabb munkafeladatokat vegyük előre
 
  A kora reggeli órákban, amikor még tele vagyunk energiával érdemes azokra a feladatokra fókuszálni, amelyek a legfontosabbak, vagy legsürgetőbbek. Főképp nyáron érdemes ezt betartani, mivel ilyenkor a hőmérséklet tovább emelkedik a nap folyamán.
 
E-mailek megválaszolása és telefonálások szintén a reggeli órákban
 
  A kollégákkal és felettesekkel való kommunikáció nyáron válik igazán fontossá, amikor a rendes munkamenetet megbontják a szabadságolások. Legyünk proaktívak és beszéljük át az elvégzendő feladatokat és határidőket.
 
Szerezzünk be egy olcsó asztali ventilátort
 
  A legtöbb cégnél már megoldott a légkondicionálás az irodában (néha még túlzásba is viszik), mégis előfordul olyan hely, ahol nincs erre lehetőség. Ilyen esetben érdemes beszerezni egy olcsó ventillátort a munkahelyünkre.
 
Forrás: mon.hu