Közösségi portál munkahelyeknek

Munkatarsaim.hu

Az, hogy egy pozícióba a legmegfelelőbb ember kerüljön, nem csak a szakmai kvalitásokon múlik. Lehet, hogy bár szakmailag minden stimmel, a kiválasztott jelentkező és a cég között mégsem lesz meg az összhang. Amíg nem ismerik egymást, ezt nehéz megmondani – bár számos lehetőség van már arra, hogy mindenféle módon megismerjük a leendő kollégát, vagy jelentkezőként a vágyott munkahelyet – írja a piacesprofit.hu.

  De a munkavállalók számára is biztonságot jelenthet, ha már az állásra való jelentkezéskor, vagy azután utána tudnak nézni annak, hogy mit gondolnak mások az adott munkahelyről, cégről, milyen az iroda és a többi.
 
  A cégek számára egyébként is egyre fontosabb a jó munkáltatói márka kialakítása. A munkáltatói márkaépítés (angolul employer branding) célja, hogy a jelenlegi, illetve leendő munkavállalók tisztában legyenek a vállalat által képviselt értékekkel. Ezzel a vállalatok célja, hogy olyan szakemberekkel dolgozzanak együtt vagy olyan álláskeresőket érjenek el a munkaerőpiacon, akik számára fontos és akikben elkötelezettséget ébreszt az, ha egy ilyen vállalati kultúrában dolgozhatnak. A cégek egyelőre sokszor félvállról veszik a munkáltatói márka építést, pedig érdemes lenne foglalkozni vele.
 
 Ahhoz, hogy ez minél hamarabb kiderüljön, fontos eszközt jelentenek a közösségi oldalak. A toborzók is előszeretettel használják ezeket, hogy megismerjék a jelölteket, a munkahelyekről azonban mindeddig kevesebbet lehetett megtudni.
 
  A most Profession.hu álláskereső portál által indított Munkatarsaim.hu közösségi portál célja, hogy az álláskeresők már azelőtt a lehető legjobban megismerhessék az adott munkakörnyezetet, mielőtt elfogadnának egy konkrét pozíciót; illetve a kapcsolati hálójukat is hatékonyabban használhassák a keresés és kiválasztás ideje alatt.
 
  A munkavállalók különböző szempontok szerint értékelhetik munkahelyeiket, tölthetnek fel képeket a mindennapi életből és építhetik a közösséget – így nyújtva hasznos információkat a keresőknek. Ezzel párhuzamosan a cégek HR szakemberei is könnyebben figyelhetnek fel a tehetséges jelentkezőkre, hiszen a felhasználók egymást is értékelhetik több kategóriában, nevezhetnek bárkit a munkahelyükről hónap dolgozójának és jelvényeket is gyűjthetnek az aktív kapcsolat- és építő, vagy másokat segítő tevékenységükkel.
 
  Az oldal teszt verzióban még 2014-ben kezdte meg a működését, így már több mint százezer cég és közel hatezer regisztrált felhasználó van rajta.

Forrás: Piac&Profit