A vasárnapi boltzárnak semmi köze a dolgozókhoz vagy a családhoz

Sima lobbizás

A „magyar wikileaks-hez”, vagyis a MagyarLeaks-hez került kormányzati lobbi-dokumentumokból lépésről-lépésre kirakható, hogy a vasárnapi boltzárnak mihez van köze. Igen, ön is sejtette - de most már tudhatja is!

  A MagyarLeaks által kapott 11 oldalas dokumentum 2014 szeptemberi dátumozású, és a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatban nemrég a Heti Válaszban megjelent Baldauf-interjút is, de Semjén Zsolt lobbi-tagadó megnyilatkozását is meglehetősen érdekes megvilágításba helyezi. Illetve: azt pedig megerősíti, amit korábban megírtuk: hogy a CBA, a Coop és a Reál is lobbizott a vasárnapi boltzár érdekében.
 
  Az ügyben a korány által végigvitt törvénymódosítások lépésről lépésre megtalálhatók a lobbianyagban. Leginkább azonban „ordít” az Átlátszón oldalról-oldalra publikál lobbianyagból, hogy a vasárnapi zárvatartásnak egyáltalán nem voltak munkavállalói oldali érvei - ahogyan ezt a kormány állítja (hogy a családokról szóló kdnp-s részt külön ki se emelkjük). Ezzel szemben csak arról szólt, hogy a nemzetközi tulajdonú üzletláncokkal szembeni minden egyes tétellel a magyar tulajdonú kereskedelmi vállalkozásokat, illetve termelőket hozták helyzetbe.

Forrás: HVG