A Dunaferr szerint a béremelésről már megegyeztek a szakszervezettel

A hétfői figyelmeztető sztrájk nyomán

Az ISD Dunaferr Zrt. tiszteletben tartja a munkavállalók jogait, de határozottan nem ért egyet azzal, hogy a szakszervezetek a konfliktuskezelés végső eszközét vették igénybe, miközben a kétoldalú tárgyalások lehetőségei messze nincsenek még kimerítve − közölte a társaság.

 A cégnél hétfőn tartottak figyelmeztető sztrájkot a szakszervezetek a bér- és szociális megállapodások kikényszerítése érdekében.
 
    Az ISD Dunaferr szerint a fő kérdésben − az alapbér és a szociális juttatások inflációnak megfelelő, 4,2 százalékos emelése − a munkáltató és a szakszervezet álláspontja megegyezik. A társaság emellett arra tett javaslatot, hogy a 13. havi bért 2012 második félévében fizeti ki teljes egészében, a 14. havi − karácsonyi − bérről pedig folynak még a tárgyalások − az ISD Dunaferr ezt a két bérelemet a jövőbeni ösztönzési rendszerébe illesztené. A vállalat szerint az ösztönzés nem a munkavállalók jövedelmének csökkentését célozza.
 
    A cég általános sztrájk esetén is folytatná a tárgyalásokat, akkor azonban nem tekintené kötelezőnek az alapbér és a szociális juttatások emelésére vonatkozó hétfői javaslatait.