Sztrájkra készül a vasas szakszervezeti szövetség

Ellehetetlenült bértárgyalások

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség 2012. április 2-án 13-15 óra között figyelmeztető sztrájkot szervez annak érdekében, hogy a KSZ-ben rögzített bértárgyalások megnyugtatóan rendeződjenek.

   A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség 2012. jan. 4-én írásban kezdeményezte az idei bér- és szociális tárgyalásokat. Tekintettel az év eleji gazdasági bizonytalanságokra, az elvárt béremelés körüli problémákra, a 2012. február 15-ei tárgyalási határidőt  március 31-ére módosították. Az orosz főtulajdonos a társaságcsoport teljes körű irányítását magához vonta, amelynek következtében a megkezdett bértárgyalások ellehetetlenültek.

   A szövetség március 7-én majd 23-án írásban sürgette az igazgatóság elnökénél a bér- és szociális tárgyalások folytatását. A ma délelőtt megtartott orosz tulajdonosi képviselőkkel folytatott tárgyalás eredménytelenül záródott, folytatás ma délután következik.

   A szakszervezeti szövetség jelen helyzetben nem lát reményt arra, hogy a figyelmeztető sztrájkot elkerüljék, véleményük szerint még az általános sztrájkra is sor kerülhet.
 
    A dhonline pénteken Sztrájk lesz a vasműben? címmel foglalkozott a témával.