Kizárták a szakszervezeteket a busztenderből

Felhívják a figyelmet a közpénzek pazarlására

A BKV Zrt-nél működő Szakszervezetek a nyilvánosság felé fordulnak annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet esetleges közpénzek pazarlásának, hűtlen kezelésének megelőzésére!

    A BKV Zrt vezérigazgatója március 5-én a fővárosi közgyűlés rendeletére hivatkozva a BKK és a BKV által közös ajánlatkérőként indított busztender lefolytatásához a BKV részéről delegált közreműködők körének módosításának indokoltságára tekintettel a szakszervezeti bírálóbizottsági tag jelölését visszavonta!

    A Szakszervezetek felhívták a figyelmet arra a tényre, hogy a Budapest közlekedésszervezési feladatainak ellátásáról szóló rendelet csak 2012 április 1-én lép hatályba, — ameddig a bírálati folyamat terv szerint már le is zajlik — és ezután a dátum után már csak a szerződéskötésekre kerül sor, valamint tájékoztatást kértünk arra vonatkozóan, hogy a bírálóbizottságban még milyen személyi változás történt. Választ a mai napig nem kaptunk, így joggal feltételezzük, hogy csak és kizárólag a Szakszervezeteket zárták ki a bírálóbizottságból, annak érdekében, hogy a BKV Zrt számára előnytelen szerződéskötést ne nehezítsék!

    Tavaly. január 25-i fővárosi közgyűlés 45. napirendi pontjának előterjesztője dr. György István főpolgármester-helyettes is felhívta a figyelmet, hogy a kiszervezés várhatóan összességében drágább szolgáltatást jelent annak ellenére, hogy a bér és járulékkiadások területén megtakarítást említ. Tapasztalatból építkező véleményünk szerint mindez a szürkegazdaság folyamatát erősítheti, ami ellen határozottan tiltakozunk!

    Szakszervezeteinknek továbbra is az a célja, hogy a Fővárosi közösségi közlekedés a lehető legoptimálisabb és az utazóközönség számára is a lehető legolcsóbb, legszínvonalasabb és legbiztonságosabb rendszerben üzemeljen. Mivel a folyamatok ellenkező irányt mutatnak, ezért elengedhetetlennek tartjuk a társadalom ilyen értelmű tájékoztatását!