Megtiltja a vasárnapi munkavégzést alkalmazottainak a Goldman

„Nem vagyunk gépek”

A világ egyik vezető befektetési bankja, a Goldman Sachs továbbra is attraktív munkaadó kíván maradni és a munkaerőpiacon az elérhető legjobb alkalmazottakat kívánja megszerezni, ezért a jövőben megtiltják a vasárnapi munkavégzést németországi alkalmazottaiknak, a hétvégi munkát pedig mostantól engedélyeztetniük kell a munkavállalóknak, írja a Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung cikke alapján a portfolio.hu.

Tilos lesz a vasárnapi munkavégzés, a hétvégi munka pedig engedélyköteles lesz a Goldman német munkavállalóinak, mondta Alexander Dibelius a Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitungnak.

A befektetési bankok között egyre élesebb a verseny a jól képzett munkaerőért, ezért a pénzintézetek különböző juttatásokkal és csökkentett munkaidővel igyekeznek vonzóbbnak tűnni. A Goldman irodáit mostantól csak extrém helyzetekben kereshetik fel az alkalmazottak, vasárnaponként tilos a bejárás, szombatonként is csak külön engedéllyel végezhetnek munkát a befektetési bank alkalmazottai. „Nem vagyunk gépek” - húzta alá Dibelius.
 

Forrás: portfolio.hu