Startlaphoz Csatlakozz!

Anonim válaszokat vár a MTA Társadalomkutató Központja

Menjek vagy maradjak: valójában mit keresnek a magyarok Angliában?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 10. csütörtök, 12:18

A Magyar Tudományos Akadémia megelégelte, hogy csak a politikai nyilatkozatokból és városi legendákból tudunk arról, a magyarok miért vándorolnak ki Angliába, ezért most egy kérdőív segítségével szeretnének tiszta vizet önteni a pohárba. A felmérést követően dokumentumfilm is készül – írja a HVG.
     Az elmúlt időszakban egyre több szó esik azokról, akik hosszabb vagy rövidebb időre külföldre költöznek Magyarországról. A célországok között gyakran szerepel Anglia, ezért az MTA Társadalomkutató Központja most a Nagy-Britanniában élő magyarok életét, társadalmi helyzetét, véleményeit szeretné minél jobban megismerni.
 
   A cél, hogy ne csak a politikai nyilatkozatokból és városi legendákból tudjunk arról, hogy kik, hogyan és miért élnek külföldön.
 
   A válaszadás anonim, a kapott válaszokat csak statisztikai célokra használják, az adatokat semmiféle további célra nem hasznosítják és más személynek, intézménynek nem adják tovább. A kutatás eredményeit 2014 folyamán nyilvánosságra hozzák, azok minden válaszoló számára hozzáférhetők lesznek.
 
  A New Yorkban élő magyarokról már egy film is készült, és ez a terv az Angliában élők esetében is. A Menjek/Maradjak New York-i epizódját tavaly nyáron mutatták be, a londoni epizód bemutatója június 13-án lesz a budapesti Trafóban. Közben már készítik elő a berlini epizódot - számolt be az Index.
 
    Ezen a linken áttektinhetik, melyik országból melyik országba vándorol a legtöbb ember a világon.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Menjek vagy maradjak: valójában mit keresnek a magyarok Angliában?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector