Itthoni és külföldi munkákat is kínál majd a Debreceni Egyetem állásbörzéje

Április 16.
 
 A TEVA gyógyszergyárnak régi és szoros kapcsolata van a Debreceni Egyetemmel. Az intézmény két kihelyezett tanszéke működik az üzemben, emellett termelési gyakorlatra is várják a hallgatókat, valamint lehetőségük van a végzősöknek arra, hogy a cégnél írják meg szakdolgozatukat – írja a dehir.hu.
     - Mi a kezdetektől kapcsolatban vagyunk a hallgatókkal, így mi is és a hallgatók is könnyebben eldönthetjük, hogyan folytatjuk az együttműködést – mondta Kaszás Mihály, a TEVA Gyógyszergyár Zrt.  vezérigazgatója.
 
   A TEVA gyógyszergyár lesz az egyik legnagyobb kiállító a Debreceni Egyetem állásbörzéjén jövő szerdán. A rendezvényre rekordszámú, 80 cég illetve szervezet jelentkezett. Érdeklődőkből sincs hiány, hiszen már háromezer hallgató regisztrált előzetesen a börzére. A Debreceni Egyetem rektora szerint nagyon fontos, hogy ne csak a képzésen vegyenek részt a hallgatók, hanem megismerhessék a munkaerő-piaci elvárásokat és igényeket is.
 
   - Ha az egyetem a lehetőségeihez mérten hozzájárul ahhoz, hogy sikeres emberek legyenek a hallgatókból, akkor az együttműködés  fontos része az egyetem tevékenységének – mondta Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.
 
   Az április 16-i egyetemi börzén nem csak álllás- illetve gyakorlati helyekkel várják majd a kiállítók az érdeklődőket, a hallgatók több cégnél próba állásinterjún vehet részt és az önéletrajz megírásához is segítséget kaphatnak majd.
 
Forrás: dehir.hu