Startlaphoz Csatlakozz!

A különböző levonások után mindössze 20 900 forint jut az érintetteknek

Nagy Erzsébet perelni fogja a Klik-et az elmaradt pedagógusi bankkártya-kompenzáció miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 13. vasárnap, 17:25

 Ugyan a pécsi önkormányzat 65 millió forintot különített el a pedagógusok számára az - évek óta húzódó - bankkártya-kompenzáció keretében, az összegből csak azok az érintettek részesültek április bérük felvételekor, akik városi fenntartású intézményekben dolgoznak. Azok a pécsi közalkalmazottak viszont, akik tavaly a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vagy a Baptista Szeretetszolgálat fenntartása alá került intézményekben dolgoznak, még nem kapták meg a jogerős bírósági döntéssel nekik megítélt jussukat. Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője ezért keresetet nyújt be a Klik ellenírja a pecsiujsag.hu.
    Pécsett hosszú évek óta folyt az egyezkedés a város és az érdek-képviseleti szervek között a bérek bankszámlára utalásának költségtérítése körül. 2010-ig az önkormányzat évente két alkalommal, összességében nyolcezer forint értékű ajándékutalvánnyal teljesítette a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény által előírt kötelezettségét.
 
   2010-től a bankköltség-térítés összege beépült az éves cafeteria összegébe, 2011-tól azonban utóbbi juttatás is megszűnt a közalkalmazottak részére.
 
   Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője ezért pert indított munkáltatója ellen a pedagógusok által jogosnak tartott bankkártya-kompenzáció megtérítése érdekében.
 
  A Pécsi Kúria tavaly meghozott - elvi döntésként is értelmezhető - állásfoglalása a pedagógusoknak adott igazat. A pécsi önkormányzat ezért a 2010 és 2013 közötti időszakban elmaradt kifizetések rendezésére nemrég 65 millió forintot különített el az idei költségvetésben. 
 
  A bökkenő az, hogy nem minden érintett kapta meg visszamenőleg az évi nyolcezer forintos összeget, mert időközben - tavaly - jó pár pécsi oktatási és szociális intézmény a Klik (és a Baptista Szeretetszolgálat) fenntartásába került, így csak azok kapták meg a kompenzációt, akik továbbra is önkormányzati fenntartású intézményben dolgoznak. Ráadásul ez 32 ezer forint bruttó összeg, s a különböző levonások után mindössze 20 900 forint jutott az érintettek számára. 
 
  - Nevetséges mindez, hiszen az évi nyolcezer forintos összegben évekkel ezelőtt állapodtunk meg. Az, hogy mindemellett ez az évekkel ezelőtti pénz bruttósítva lett, még felháborítóbb - méltatlankodik Nagy Erzsébet.
 
   A szakszervezeti vezető szerint a mostani helyzetben nem egészen kétezren kapták meg az elmúlt négy évre vonatkozó kompenzációt, ők főként bölcsődék, óvodák és az Elszámolóház munkatársai, köztük technikai dolgozók is. Legalább ennyien vannak azonban, akik a Klik alkalmazásában dolgoznak már, s akik egyelőre nem jutottak hozzá jussukhoz. Hogy ez megtörténjen, a szakszervezeti vezető pert indít a Klik ellen.
 
   - Debreceni kollégák is megkeresték a Klik illetékes szervét, ahonnan azonban elég cinikus választ kaptak. A levél hivatkozik a Pécsi Kúria azon ítéletére, amelyet az én ügyemben hozott. A debreceni tankerületi igazgató szerint noha „a Kúria ítélete valóban irányadó és mérvadó lehet további eljárások során, azonban hazánkban nincs precedensjog, amely kötelező érvényűvé tenné minden esetben az ítéletet...”
 
  A szakszervezeti vezető mindenesetre hamarosan keresetet nyújt be a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, hogy a Klik alá tartozó közalkalmazottak is megkapják a kompenzációt. 
 
Forrás: pecsiujsag.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagy Erzsébet perelni fogja a Klik-et az elmaradt pedagógusi bankkártya-kompenzáció miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector